Druga izvedba odbojkarskega spektakla v Športni dvorani Marof je ponovno izpolnila vsa pričakovanja. Atraktivni odbojkarji, navdušeno občinstvo, bogate nagrade in dobrodelen vložek so elementi v Sloveniji edinstvenega odbojkarskega dvoboja med vrhunskimi in rekreativnimi športniki, katerega glavna namena sta dobrodelnost in promocija odbojke. Lansko krstno izvedbo smo tokrat še nekoliko nadgradili. K sodelovanju smo namreč povabili tudi najmlajše člane Moškega odbojkarskega kluba Krka in najmlajše članice Ženskega odbojkarskega kluba Novo mesto, s plesnima točkama pa so se izkazale plesalke Plesnega centra Dolenjske.

Tokrat so »profije« Moškega odbojkarskega kluba Krka izzvali zmagovalci delavskih športnih iger 2015, ekipa podjetja Krka, d.d., Novo mesto. Rezultat, ki sicer ni v prvem planu, je bil za razliko od lani precej bolj tesen. Člani MOK Krka, pri katerih sta bila hkrati na igrišču le dva igralca, so namreč šele v tretjem nizu strli odpor članov rekreativne ekipe. Končni rezultat je bil 2:1 (20:17, 17:20, 15:12).

Moški odbojkarski klub Krka: Sergej Drobnič, Martin Kosmina, Miha Plot in kapetan ekipe Gregor Ožbalt.

Krka, d.d., Novo mesto: Aleš Zupančič, Alojz Selan, Jernej Bregant, Andrej Kulovec, Samo Gotenc, Jure Balabanič, Mitja Šepec, Tom Smrke, Borut Šulc in Boris Recelj.

Dvoboj je v ŠD Marof privabil lepo število obiskovalcev, ki so lahko napovedali zmagovalca in končni rezultat. S tem so se potegovali za lepe praktične nagrade, celoten izkupiček vplačanih prispevkov, ki ga bo MOK Krka še povišal in bo skupaj znašal 653 evrov, pa bo šel v dobrodelne namene, in sicer organizaciji Polžek – društvu za otroke s posebnimi potrebami.

Za pomoč pri izvedbi dogodka se v MOK Krka zahvaljujemo Mestni občini Novo mesto, podjetju Krka d.d., delegatoma Vidu Zupančiču in Juretu Stegnarju, sodnikom Evi Tomec, Gregorju Novaku, Andreju Prahu in Simonu Štamcarju, napovedovalcu Alešu Kirnu, zdravniku dr. Tomici Goraniću ter vsem obiskovalcem in donatorjem.

Verjamemo, da bo Dobrodelni odbojkarski izziv postal tradicionalen dogodek, ki bo vsako leto ob koncu decembra v ŠD Marof privabil številne ljubitelje odbojke.

Vabljeni k ogledu fotografij, za katere je poskrbel Tomaž Kos!