Odbojkarji Krke so v tekmi četrtega kroga 1. DOL za moške v Murski Soboti premagali domačo Panvito Pomgrad s 3:2 (23, -23, 19, 18, 11). Za Krko je 21 točk dosegel Kosmina, 20 jih je pristavil Bregar.

1. DOL za moške, 4. krog
Panvita Pomgrad – Krka
2:3 (23:25, 25:23, 19:25, 25:18, 11:15)

Športna dvorana OŠ I v Murski Soboti, gledalcev 120, sodnika: Pevc (Škofja Loka) in Gril (Limbuš).
Panvita Pomgrad: Pečnik, Banič 7, Šmitran 9, Detela 17, Rojnik 3, Đorđević 14, Flisar, Bogožalec 16, Drvarič, Kasnik 2, Gašparin, Ratkai.
Krka: Brulec 1, G.Erpič 11, Vrhovšek, Kosmina 21, U.Erpič, Stošić 5, Drobnič 13, Pucelj, Bregar 20, Renko, Turk 9, Ožbalt 1.

Prvo ime tekme je bil z 21 točkami tudi tokrat Martin Kosmina.
Prvo ime tekme je bil z 21 točkami tudi tokrat Martin Kosmina. (foto: arhiv, S. Golob)

Odbojkarji Krke tudi po obračunu v Murski Soboti ostajajo neporažena ekipa v 1. DOL za moške. Tokrat so po dobrih dveh urah igre strli odpor domačinov, ki tako še naprej ostajajo brez zmage in so tudi tokrat po sistemu toplo-hladno izgubili sicer zelo izenačeno tekmo.

Tekmo so bolje začeli Novomeščani, ki so za uvod povedli s 3:1, a je Panvita Pomgrad, ki je nastopila brez poškodovanega kapetana Gorazda Flisarja, hitro izenačila in povedla z 9:6. Na deseti točki je sledilo izenačenje, nato pa sta se ekipi menjavali v vodstvu. Po servisu domačega sprejemalca Jerneje Detele je Panvita  Pomgrad povedla (20:18), a se gostje niso dali in po zaslugi odličnega bloka ter domačih napakah izkoristili drugo zaključno žogo, ki jim jo je z zapravljenim servisom podaril kar domači rezervist Urban Drvarič.

V drugem nizu so se zatem odbojkarji Panvite Pomgrada vendarle zbrali in zaigrali z manj napakami. Fujsova zasedba je tokrat vodila praktično od začetka do konca – največ za štiri točke pri 21:17, vendar je sledila še ena zanimiva končnica, ki so si jo Sobočani zakuhali sami. Vodili so namreč s 24:21, do izenačenja pa so prišli šele s tretjo zaključno žogo, uspešen je bil Detela.

Miha Bregar nadaljuje z dobrimi predstavami. Tokrat je prispeval 20 točk. (foto: arhiv, S. Golob)
Miha Bregar nadaljuje z dobrimi predstavami. Tokrat je prispeval 20 točk. (foto: arhiv, S. Golob)

Tretji niz je pripadel Krki. Sobočani so imeli težave s sprejemom servisa in posledično tudi z napadom, gostujoči organizator igre, Marko Stošić pa je odlično razigraval soigralce. Zato pa je bil četrtin niz v znamenju domače ekipe. Gostujoči sprejemalci niso našli odgovora na začetne udarce Detele, odbojkarji Panvite Pomgrad pa so prevladovali tudi v bloku. Povedli so s 13:5 in na vidiku je bil odločilen, peti niz.

V njem je sledilo novo razočaranje za domačo ekipo, saj so Novomeščani z odličnimi servisi Valentina Turka povedli z 11:3. Odbojkarji Panvite Pomgrada so se gostom še približali na tri točke zaostanka, vendar jim je za kaj več zmanjkalo tako sreče kot moči. Tekmo je zaključil Martin Kosmina.

“Za nami je še ena naporna tekma, tudi tokrat smo igrali na polno, v tie-breaku pa smo uspeli tekmo odločiti v svojo korist, saj smo bili bolj zbrani in tudi zato smo zasluženo zmagali. Panvita Pomgrad je na trenutke igrala odlično, meni pa še danes ni jasno, zakaj nas vsi tako podcenjujejo, saj smo mi trenutno šele nekje na 70-80 odstotkih in lahko samo še napredujemo. Naši rezultati niso naključje, jaz pa sem prišel v Krko preprosto delat,” je po zmagi svoje ekipe dejal Jože Časar, trener Krke.

“Izgubili smo pravo prvenstveno tekmo, saj se je Krka dejansko pokazala kot zelo močan nasprotnik, Tudi mi sicer tokrat nismo bili slabi, vmes smo vseeno pokazali neko kakovost, se nam pa ruleta v petem nizu ni izšla. Škoda je edino prvega niza, ki smo ga izgubili na razliko.

# ekipa t to
1. Krka 4 10
2. ACH 4 10
3. Calcit 3 8
4. Maribor 4 8
5. Triglav 4 6
6. Hoče 4 4
7. Salonit 3 3
8. Šempeter 4 3
9. Fužinar 4 3
10. Panvita 4 2

Na koncu gre za še en minimalni domači poraz, mi pa moramo vseeno gledati naprej in iskati priložnosti jutri. Brez kapetana Flisarja se nam to pozna, mogoče pa je vse skupaj na koncu tudi določena prednost predvsem za mladega blokerja Baniča, ki se začenja uveljavljati,” je po porazu dejal Dejan Fujs, trener soboških odbojkarjev.

Vabljeni k ogledu fotogalerije na spletni strani ŠK Pomurje Deset!

(vir: ŠK Pomurje Deset)

Odbojkarji Krke bodo v sredo gostovalu v Ljubljani. Na sporedu je povratna tekma osmine finala pokalnega tekmovanja, pomerili pa se bodo z ekipo Črnuč ACH II. Na prvi tekmi v Novem mestu je zmaga s 3:1 ostala doma. Naslednja domača tekma bo prihodnjo soboto, 29. oktobra ob 20. uri, v športno dvorano Marof pa prihajajo Hoče. Vabljeni!