Starejši dečki so v nedeljo, 23. 10. 2016, na svojem prvem kvalifikacijskem turnirju gostovali v Žužemberku.

Za uvod v novo sezono so se starejši dečki Krke, gemeracija, ki ima za seboj kot najboljšo uvrstitev lansko 9. mesto v mali odbojki in 13. mesto med starejšimi dečki, pomerili z generacijo vrstnikov iz Žužemberka, ki je doslej osvojila naslov državnih prvakov v mini odbojki, mali odbojki in letos še v odbojki na mivki ter tretje mesto med starejšimi dečki. Obe ekipi sta pričeli v krču, toda ta krč je kmalu popustil pri izkušenejših domačinih. Po izenačenju na 4. točki prvega seta je z odličnimi servisi Mohor Travnik razbil sprejemalsko vrsto Krke in domačine povedel do vodstva štirih točk. Po odmoru Krke so gostujoči igralci le uspeli z uspešnim napadom prek Jake Petkovića znižati izid na 5 : 8. Žal so Krkini igralci kasneje bili bolj v vlogi statistov in tako napravili večje število napak na sprejemu servisa in pri organizaciji napadov, Žužemberčani pa so prestavili še v višjo prestavo in ob servisih in odličnimi postavitvami v bloku in obrambi povedli s 14 : 5. Sledil je 2. odmor Krke, ki pa je le dosegel svoj namen. Igralci Krke so se šele zdaj otresli začetne treme ter pričeli igrati. Rezultat boljše igre, kjer pa je še vedno najbolj škripalo na sprejemu, je bil delni izid 11:10 za Žužemberk in s tem 25 : 15 za domače.

Boljšo igro je Krka prenesla v drugi niz do izida 9 : 9. Po tem izidu so Žužemberčani obdržali granitni sprejem ter predvsem s pomočjo prodornih servisov Legana, Suhadolnika in Hrovata ter odlične igre v bloku in izvedbi kontranapadov povsem razorožili Krko – 25 : 11 za Žužemberk oziroma 50 : 26!

V drugi tekmi se je Krka pomerila z Mokronogom. Tako, kot v prvem setu prve tekme, sta bili ekipi izenačeni do 9. točke. Potem pa so dečki Krke odločneje organizirali napade, bolje servirali in dobili set s 25:15.

Drugi set je bil skoraj kopija prvega. Igra obeh ekip je bila, ob večjem številu napak na obeh straneh, enakovredna do sedme točke. Kljub temu, da so igralci iz Mokronoga izboljšali sprejem začetnih udarcev, pa so še vedno sami grešili na servisih ter tako omogočili Krki nekaj več časa, da strne vrste v bloku, obrambi in napadu. Prav ti elementi so omogočili, da je Krka zmagala tudi drugi niz s 25 : 15.

Za Krko so nastopili: Jaka Pavlin, David, Jaka Petković, Tim, Domen, Aljaž Fink, Valentin, Jure, Matevž, Aljaž Šimc in Luka.

Na drugem turnirju, ki bo 20. 11. 2016 v ŠD Marof, se bo Krka ponovno pomerila s favoriti iz Žužemberka. Drugo tekmo pa bo prvič odigrala z drugimi favoriti skupine D, dečki iz Kamnika (generacijo, ki je lani nastopala v A ligi potem, ko so v obeh srečanjih v kvalifikacijah premagali Krko z 2 : 1 in v Kočevju gladko z 2 : 0, in ki so v kategoriji male odbojke zasedli odlično 6.mesto).

MOK