V soboto, 26.11., so se mlajši člani MOK Krka zopet predstavili pred domačim občinstvom. Gostili so trenutno drugo uvrščeno ekipo v 3. DOL – Zahod.

Za Krko II so nastopili: Borin ©, Mišjak (L), Kafol, Klobčar, Murko, Kočevar, Gorše, Ogulin, Pečnik, Dimič, Lindič, Brkopec,Kovačič, Ostroveršnik.

Po pričakovanju je bil nasprotnik glede na lestvico primeren in pričakovali smo izenačen dvoboj. Ekipa Lubnika je bil sicer starejša, vendar po odbojkarskem znanju ni odstopala od mladih igralcev Krke. V določenih tehničnih elementih smo zagotovo na višjem nivoju, manjkala pa je pika na I za končno zmago. Tokrat so tekmo začeli: Klobčar, Murko, Dimič, Lindič, Ogulin in povratnik po poškodbi Gorše. Na mestu libera je zaigral Mišjak.

3. DOL zahod, 8. krog
Krka II – Lubnik
2:3 (22:25,25:19,25:19,21:25,11:15)

Dogovorili smo se, da bomo poskušali narekovati oster tempo z dobrimi servisi, agresivno igro v bloku, borbeno v obrambi in napadalno v napadu. Dobro smo začeli in hitro povedli za nekaj točk, vendar v nadaljevanju do polovice seta razliko zapravili in si priigrali zaostanek, ki smo ga v končnici izničili, vendar je Lubnik izkoristil svojo priložnost in prvi set je pripadel gostom z 25:22.

V drugem nizu smo se zbrali in svojo kvaliteto uveljavili in prevladovali ves set z dobrimi servisi in učinkovitimi napadi. Set smo dobili z 25:19. V tretjem smo nadaljevali z borbeno igro, pojavljati so se začele napake prvega seta, ko so nam težave povzročali neprepričljivi servisi Lubnika s katerim je imel največ težav Mišjak, ki se je trudil, vendar so goste hitro izkoristili luknje v sprejemalski vrsti in začeli pritiskati v smeri Mišjaka. Z taktično menjavo blokerja za Borina, smo v treh rotacijah uspeli stabilizirati sprejem in ujeti nekaj žog in prav po Borinovi zaslugi dobili 3. niz v končnici z 25:19.

V četrtem nizu smo začeli premalo zanesljivo in učinkovito, slabi sprejemi in nekaj nepremišljenih potez pri organizaciji, je hitro pripeljalo do zaostanka, predvsem pa do dvoma v svoje kvalitete, kar se pri mladih igralcih pogosto dogaja. Lubnik je povedel in vodil od začetka do konca in prepričljivo dobil 4. niz z 25:21. Rezultat v nizih je bil poravnan na 2:2 in pričakovali smo 5. niz.

Prvi točki smo še odigrali energično in samozavestno, potem pa se ta odločnost hitro izgubila in ugasnila, medtem ko je nasprotnik nizal točke in ob menjavi strani je bilo 4 točke za Lubnik (8:4). Če se je naveza Murko-Klobčar izkazala v preteklem krogu, tokrat nista imela prave povezave. Nerazpoloženega Murka in zadihanega Klobčarja sta tako zamenjala Borin in Kafol, vnesla nekaj sveže krvi, vendar smo bili najbližje preobratu z 8:12, ko smo sicer imeli zalet in vendar je sodnik po končani točki razveljavil točko, ker se je vmes oglasila sirena semaforja, ker je zapisnikar ugotovil, da naj bi serviral napačen igralec Lubnika. Kasneje so ugotovili, da je bila tudi to pomota sodniškega zbora in Lubnik je obdržal točke in motiv za končno zmago z 15:11.

Lubnik je tako ohranil prednost pred izzivalci in poskusili jih bomo premagati spet spomladi. Za zmago proti starejšim nasprotnikom nam očitno še manjka kar nekaj stopnic, sej ne uspemo pokazati konstantne igre, ki bi nam prinašala tudi končni uspeh. Izkazala sta se predvsem Ogulin in Gorše, ki je prvič zaigral po poškodbi. Pred koncem leta so v 3. DOL na sporedu še tri tekme. Naslednjo soboto gostujemo v Kostanjevici, potem gostimo Calcit 3 in nato v zadnjem krogu prvega dela še gostovanje pri sosedih v Mokronogu.

Lestvico in rezultate 3. DOL zahod si lahko ogledate na povezavi!