Odbojkarji Triglava iz Kranja so na tekmi 10. kroga 1. DOL za moške z rezultatom 3:0 (23, 16, 20) premagali Krko. Po nekoliko slabšem začetku, so gostitelji stopnjevali igro in odigrali eno boljših tekem v zadnjem času. Z zmago so se Krki oddolžili za poraz v 1. krogu in se spet povzpeli na 3. mesto na lestvici.

1 . DOL za moške, 10. krog
Triglav Kranj – Krka
3:0 (23, 16, 20)

Športna dvorana Planina Kranj, 30. november 2016, gledalcev 150, sodnika Valentar (Prevalje) in Skudnik (Mežica).
Triglav Kranj: Toman (L), Lužovec 11 , Tučen , Bregant 7, Planinc, Beravs 2, Bežek , Mali, Jenko 11, Kök M. 11, Kök A. , Rezar .
Krka: Brulec , Ožbalt (L), G. Erpič 5, Vrhovšek 1, Kosmina 10, U. Erpič 1, Stošić 2, Drobnič 8, Pucelj, Bregar 6, Renko, Turk 2.

Začetek tekme je pripadel gostom, ki so prek Kosmine in Erpiča povedli s 5:2. Domači so imeli nekaj smole v bloku, a so z asom Žige Lužovca že ujeli priključek. Dolenjci so z blokom in še eno napako domače ekipe odšli na prvi tehnični time-out s 4 točkami prednosti. Tudi po odmoru so bili gostje boljši nasprotnik. Dober servis in blok Mateju Köku so prisilili domačega trenerja v prvi odmor, pri 14:7 pa še v drugega, saj do Kranjčani katastrofalno sprejemali servis gostov. Po odmoru je sledilo obdobje domačih, ki so prek Rezarja izid znižali na 14:10 in zdaj je Časar prekinil nalet Triglava. Po odmoru je Rezar nadaljeval z dobrim servisom in Kranjčane popeljal le na dve točki zaostanka. Pri drugem tehničnem odmoru so bili v vodstvu domači za točko. Gostje so nato uspešno ustavili domačega kapetana v dveh napadih in si spet priborili vodstvo. Vse je kazalo na napet in izenačen zaključek niza. Krka je nabirala točke prek sredine, pri Kranjčanih pa je bil uspešen Matej Kök, ki je s pravo bombo na servisu v minimalno prednost popeljal Kranjčane. Rok Rezar in tehnična napaka podajalca Stošića sta domače popeljala do prve zaključne žoge. Niz je kot se spodobi zaključil domači kapetan.

V drugem nizu so domači bolje začeli in pri 4:0 je Časar že posegel po prvem time-outu. Time-out ni kaj prida ohladil domačih, ki so prek Breganta prišli do prednosti 7:1. Gostje so po tehničnem odmoru zaostanek nekoliko zmanjšali, a kljub veliki borbenosti niso zmogli ujeti priključka. Triglavani so izkoristili vse napake nasprotnika in spet prišli do udobnejše prednosti 16:9. Tu je igra postala nekoliko manj zanimiva, pritisk Kranjčanov je tudi nekoliko popustil in niz so mirno pripeljali do konca.

Tudi v tretjem nizu je Triglav hitro prišel do prednosti 6:1 in vodstvo petih točk po nekaj napakah gostujočih igralcev zadržal do tehničnega odmora. Pri gostih je edino Martin Kosmina pridno nabiral točke, manjkal pa je standardni učinek Mihe Bregarja, ki je v dosedanjih tekmah vedno dosegel dvoštevilčni točkovni izplen. Krka tudi v tem nizu ni bila dorasel tekmec, saj so delali preveč napak, da bi lahko ogrozili domače, ki niso imeli nerazpoloženega igralca. Pri 20:12 za Kranjčane je že kazalo, da je vse odločeno. Gostje pa so vendarle izkoristili sproščenost kranjske posadke in se približali na 4 točke zaostanka. Matej Kök in Janko Bregant sta priborila zaključno žogo, gostje so še poizkušali in pri 24:20 je Sašo Rop vzel odmor, nato pa je Valentin Turk zgrešil servis in Kranjčani so se z najvišjo možno zmago zavihteli na 3. mesto tabele 1. DOL.

vir: Miro Ambrožič/Triglav Kranj

Pravega počitka za novomeške odbojkarje ni, saj jih že  v petek 2. decembra čaka nova tekma. V športno dvorano Marof prihaja Fužinar sijMetal Ravne. Tekma bo ob 20. uri. S podporo s tribun bo igralcem lažje, zato ste prav lepo vabljeni!