Odbojkarji Krke so v 11. krogu 1. DOL za moške suvereno s 3:0 (14, 18, 21) odpravili Fužinar. Najučinkovitejši igralec tekme je bil Drobnič, dosegel je 14 točk.

Sergej Drobnič je bil s 14 točkami najboljši posameznik na tekmi. (foto: M. Eržen, arhiv)
Sergej Drobnič je bil s 14 točkami najboljši posameznik na tekmi. (foto: M. Eržen, arhiv)

1.  DOL za moške, 11. krog
KrkaFužinar sijMetal Ravne
3:0 (14, 18, 21)

Športna dvorana Marof, 2. december, gledalcev 70, sodnika: Markelj, Klinar
MOK Krka: Brulec (C), Ožbalt (L), Erpič G., Vrhovšek 9, Kosmina, Erpič U. 6, Stosič, Drobnič 14, Pucelj 2, Bregar 7, Renko, Turk 13. Trener: Jože Časar
Fužinar sij Metal Ravne: Stravnik 3, Jež M. 1, Lednik, Ranc, Tomaž 7, Jež J. 6, Mori, Levar, Valentan 3, Rakić 7, Libnik (L), Trener: Slobodan Nikolić

Odbojkarji Krke so se po sredinem porazu v Kranju pobrali z odlično igro proti Korošcem. V začetni postavi Krke sta tokrat priložnost dobila mlada igralca iz Mokronoga, Uroš Erpič in Ivan Vrhovšek, oba pa sta dobro izkoristila danopriložnost. Uroš je zabeležil nekaj uspešnih blokov, Ivan pa pa je z nekaj asi v prvem nizu Krko povedel v vodstvo s kar 18:7. Gostujočim igralcem niso pomagali niti polminutni odmori in taktične menjave trenerja Nikolića. V prvem nizu, ki je trajal vsega 19 minut, so tako osvojili skromnih 14 točk.

Tudi drugi niz je bil po notah Dolenjcev, ki jim je za razliko od gostov uspevalo prav vse. Z močnimi servisi so goste oddaljili od mreže, medle gostujoče napade pa so nato uspešno lovili z blokom in borbeno igro v polju. Goste so brez težav skozi niz držali na varni razdalji petih, šestih točk. Usodo Korošcev v drugem nizu z močnim udarcem po paraleli zapečatil Drobnič.

Tretji niz je bil nekoliko bolj izenačen. Gostje so na prvi tehnični odmor odšli z minimalno prednostjo, nato pa so pobudo prevzeli Krkaši. Jure Jež je z asom zmanjšal zaostanek na 19:18 in kazalo je na napeto končnico. Gostje so zapretili, toda Gašper Pucelj ni dopustil presenečenja. Z dvema zaporednima blokoma je poskrbel za končnih 25:21 v tretjem nizu, skupnih 3:0 v nizih in nove tri točke na računu Krke.

Naslednji preizkus za novomeške odbojkarje bo na vrsti prihodnjo nedeljo, 11. decembra. Ob 17. uri se bodo v športni dvorani Tabor v Mariboru pomerili s tamkajšnjimi domačini.