Jure Selan, Val Udovič, Luc Hočevar Nahtigal, Gabrijal Laknar, Žiga Kastelic, Val Vrhovec, Tim Šetina in Marcel Hrovatič so se pod vodstvom trenerja Andreja Praha v soboto, 14. 1. 2017, pomerili v prvem krogu repesažnih turnirjev državnega prvenstva (21 ekip) v mini odbojki z domačim klubom, KEKOOprema Žužemberk in ACH Zmajčki iz Črnuč.

Krka je odigrala prvi dve od treh tekem turnirja. V prvi tekmi med domačini in Krko je z boljšo igro v obrambi in napadu vidno prevladovala domača ekipa, ki je vse tri nize dobila brez težav – 25 : 18, 25 : 17 in 25 : 17. Žužemberčani pod vodstvom Bojana Brulca in Davida Oberstarja so presenetili Krko še z drugačno taktično postavitvijo. V sistemu “obrnjeni trikotnik” igralnega kompleksa obrambe sta namreč dva igralca skrbela za kratke žoge, le en igralec pa je bil zadolžen za dolge žoge.

V drugi tekmi so igralci Krke nekoliko popravili igro v obrambi, vendar pa so bili v prvem nizu proti Zmajčkom premalo učinkoviti, tako da so prvi niz gladko dobili Črnučani s 25 : 16.

Druga trojka Zmajčkov je bila sestavljena iz začetnikov, zato so pričakovano naredili večje število napak, kar pa je Krko popeljalo do gladke zmage v drugem nizu (25 : 8) in s tem do izenačenja v nizih na 1 : 1.

Kljub premoči prve trojke iz Črnuč, ki so jo demonstrirali v prvem nizu, je trojka Kastelic, Laknar in Selan v tretjem nizu poizkušala z obrambno igro in nekoliko nevarnejšimi začetnimi udarci in napadi. S Črnučani so držali stik do 10. točke, ko so do tedaj nekajkrat z lepimi akcijami v obrambi in napadu tudi navdušili nekaj prisotnih staršev. Črnučani pa so nato odgovorili s štirimi napadi v zadnjo linijo, proti katerim obramba Krke ni našla ustrezne rešitve – 11 : 15 za Zmajčke. Po odmoru Krke je trener Prah poizkušal še z menjavo. V igro je vstopil visoki Tim Šetina in Krka je zmanjšala prednost – 16 : 19. Ko je v igro ponovno vstopil Laknar, so Zmajčki v naslednji akciji usmerili napad prek njega, toda žoga je končala zunaj. Sledil je še Laknarjev dober napad ter napaka Zmajčkov v obrambi in Krka je izenačila na 20. točki. Pri rezultatu 21 : 21 je v igro vstopil še Luc, ki je najprej z uspešno akcijo pri mreži povedel Krko s 23 : 21. Pri 24 : 22 je Laknar poizkušal dolgo izmenjavo žog končati z močnim napadalnim udarcem, toda žoga je končala za osnovno črto nasprotnikov. Po drugem odmoru Krke pa je Luc s še eno uspešno akcijo pri mreži priigral minimalno zmago Krke.

V zadnji tekmi turnirja je prva trojka Zmajčkov v prvem nizu obdržala odlično igro in mešano postavo Žužemberka premagala za kar 6 točk razlike – 25 : 19. Po pričakovanem izenačenju v nizih pa so Zmajčki ponovno zaigrali odlično v obrambi tako, da Žužemberčani niso našli rešitve v napadalnih akcijah, Zmajčki pa so pod vodstvom trenerja Premelča odlično izkoristili svoje dobro merjene napade v dolge kote nasprotnikov, ki jih je, glede na izbrano in nespremenjeno taktiko domačinov v primerjavi s prvo tekmo, branil ponovno le en igralec.

Kljub težko priborjeni zmagi je Krka zaradi slabše razlike v nizih osvojila tretje mesto in bo predvidoma v marcu ali aprilu igrala na prvem turnirju za mesta, kjer se bodo poizkušali odlepiti od zadnje uvrščenih ekip državnega prvenstva (GO Volley, Triglav Kranj, Turbina in TAB Mežica). Prvo mesto na turnirju je zaradi visoke zmage nad Krko osvojila ekipa KEKOOprema Žužemberk, drugi pa so bili ACH Zmajčki.

MOK