V nedeljo smo kadeti MOK Krka odigrali drugi turnir A Lige-Zahod v državnem prvenstvu, kjer nastopa šest ekip. Včeraj so igrale vse ekipe na dveh različnih turnirjih. Na turnirju v Sostrem je nastopala ekipa kadetov Krke, medtem ko se je drugi turnir odvijal v Prvačini na Primorskem.

kadeti_17_3Na turnirju so za ekipo Krke nastopili: Gorše ©, Mišjak (L), Kafol, Kočevar, Kovačič, Rastoder, Gotenc, Mohorčič, Šetina, Petković in Cimermančič.

V prvi tekmi turnirja sta se pomerili ekipi Črnuč ACH I in Triglav iz Kranja. Tekma je bila vseskozi izenačena, še posebej ekipa Črnuč je prikazala zelo borbeno igro v obrambi in posebej v bloku, kjer so dosegli veliko točk. Na koncu so po treh nizih slavili Triglavani, ki so bili v zaključku bolj prodorni in zasluženo zmagali z 2:1 (-23,20,11).

V drugi tekmi turnirja smo se pomerili stari znanci odbojkarskih igrišč. Nazadnje smo s Kranjem odigrali dva niza decembra 2015 na zadnjem kvalifikacijskem turnirju za A ligo. Vse ostale tekme so se končale z rezultatom 2:1 v korist ene ali druge ekipe. Nič drugače ni bilo včeraj.

Izenačena tekma v prvem nizu je nakazala, da zmagovalca ne moremo ravno napovedati. Krka je začela v postavi Gorše in Gotenc na mestih sprejemalca-napadalca, Kafol podajalec, Petković korektor, Rastoder in Kovačič srednja blokerja ter Mišjak na liberu. Kafol je odlično serviral in v začetku smo bili boljši Krkaši, držali razliko do konca, potem pa v zaključku dovolili skorajšnji preobrat. Zdržali smo do konca in niz tesno dobili s 25:23. Pohvaliti velja Kočevarja in Petkovića, ki sta se na mestu korektorja odlično dopolnjevala; Jaka v prvi polovici seta, Žiga s svojimi izkušnjami v končnici niza. V drugem nizu smo obupno začeli, ko nismo sprejeli dobro prvih treh žog in rezultat je bil hitro 4:0 za Triglav. Tudi po time outu se ni veliko spremenilo; postajali smo vedno bolj ranljivi na sprejemu in niti drugega niza so nam uhajale iz rok. Napake so se začele pojavljati tudi pri izvajanju servisa in tudi prve menjave niso veliko pomagale. Niz smo spustili iz rok gladko z 25:15 za Triglav.

kadeti_17_1V odločilnem tretjem nizu smo začeli v standardni postavi z Kočevarjem na korektorju. Končno lahko pohvalimo Rastoderja, ki je na svoj račun v tretjem nizu vpisal kar štiri bloke. Tri od njih prav v zaključku niza, ko Triglav ni mogel prebiti dolenjskega zidu. Tretji niz smo zaključili z 15:10.

Po končani tekmi smo se sprostili, se osvežili in napolnili baterije za zadnjo tekmo proti Črnučam. V prvi tekmi smo videli, kako dobro so igrali igralci Črnuč v bloku, zato smo se ob pripravi taktike največ pogovarjali, kako igrati proti kompaktnemu dvojnemu bloku. Igralci so navodila v prvem nizu upoštevali do potankosti in Črnuče nam v prvem nizu niso uspele dati niti enega bloka. Predvsem smo v tem nizu dobro servirali in si priigrali veliko protinapadov in bili tudi učinkoviti. Prvi niz smo dobili suvereno z 25:10.

V drugem nizu je bila slika bolj podobna prvemu nizu proti Kranju. Preveč sproščen začetek in slabša koncentracija pri izvajanju odbojkarskih elementov sta pripeljala do tega, da smo dobili izenačeno tekmo. Črnuče so dobro servirale in igrale borbeno v obrambi, kjer niso dopustile lahkih točk. Nekaj je bilo tudi spektakularnih obramb na obeh straneh in gledalci so ta niz lahko resnično uživali, še posebej Črnučani, dolenjski navijači pa so bili malo bolj nervozni. Predvsem v napadu smo v tem nizu bili premalo odločni. Včasih smo točke želeli doseči prevečkrat s preigravanjem bloka in obrambe, kot pa z močnim zaključkom in borbene Črnuče so takšne žoge uspešno branile. Vseeno smo držali priključek in prav zaključku niza uspeli streti žilave Črnuče prav v končnici z 25:22. V zaključku niza je bil najbolj prodoren in učinkovit Gotenc.

kadeti_17_4Če še pred turnirjem nismo vedeli kako bo s poškodbo prvega korektorja Kočevarja je ta le stisnil zobe in odigral toliko kolikor je bilo potrebno. Uspešno ga je v prvi postavi nadomestil Jaka Petković, ki je predvsem z močnimi napadi in odličnim postavljanjem bloka nakazal, da imamo lahko proti koncu sezone lahko močan korektorski par. V ekipi sta bila tudi Šetina in Cimermančič, tudi ona še starejša dečka, ki sicer nista dobila veliko priložnosti za igro, sta se pa izkazala kot izjemna podpornika in prava člana kadetske ekipe. V prihodnosti računamo tudi na njiju.

Pohvaliti velja tudi starše, ki so s pozitivnim navijanjem v težkih trenutkih tekme prenašali pozitivno energijo na ekipo in ne ustvarjali dodatnega pritiska.

Naslednji turnir bo v Novem mestu, 12.3. ob 10.uri, v dvorani Marof.

Ostale rezultate in lestvico si lahko pogledate na spletni strani odbojkarske zveze.

MOK JR

kadeti_17_2