Odbojkarji Panvite so v tekmi 2. kroga zelene skupine 1. DOL za moške v Novem mestu z 1:3 porazili domačo Krko. 

1. DOL za moške, zelena skupina, 2. krog
Krka – Panvita Pomgrad
1:3 (22:25, 22:25, 25:18, 20:25)

Športna dvorana Marof, 22. februar, gledalcev 70, sodnika: Jovanovič, Adrovič
Krka: Brulec, Ožbalt (L), Erpič G., Vrhovšek, Kosmina, Erpič U., Stosić, Drobnič, Pucelj, Bregar, Turk.
Panvita Pomgrad: Pečnik, Banič, Šmitran, Detela, Rojnik, Bogožalec, Drvarič, Kasnik, Ratkai in Gašparin (oba libero).

Tretji letošnji obračun med Krko in Panvito se je pričel izenačeno. Večji del prvega niza so bili v rahli prednosti novomeški odbojkarji, ki pa so svoje vodstvo zapravili v zaključku niza. Po izenačenju na 17. točki so gosti štirim napakam domačih dodali še uspešen napad in točko z začetnega udarca, kar je bilo dovolj za varnih 6 točk prednosti in posledično zmago v prvem nizu.

Tudi v drugem nizu so Prekmurci lovili in, kot v prvem, tekmeca ujeli na 17. točki. Ob vstopu v končnico je bil izid poravnan na 20. točki, nato pa so gosti s tremi zaporednimi bloki, za dva je poskrbel Detela, tretjega je dodal Bogožalec, pobegnili na 20:23. Prvo zaključno žogo so Krkaši ubranili z napadom Turka, drugo pa je izkoristil Bogožalec in z uspešnim napadom ekipo povedel do vodstva z 0:2 v nizih.

Trenerju Krke Jožetu Časarju je pred pričetkom tretjega niza le uspelo predramiti svoje varovance. Na prvi tehnični odmor so odšli s petimi točkami prednosti, toda ta prednost je kmalu po odmoru pošla. Sledilo je spet nekaj minut lepše igre Krke, v končnici pa se je razigral še blokerja domačih, Bregar in Erpič. Bregar je z dvema dvema blokoma in uspešnim napadom Krko povedel do zanesljivega vodstva, Erpič pa je uspešnemu napadu pristavil še blok za končnih 25:18.

Na sredi četrtega niza je ob vodstvu 13:17 bolje kazalo gostom. Razburljivo nadaljevanje, v katerem niso popuščali ne eni ne drugi, je postreglo z nekaj lepimi točkami, v končnico pa so z dvema točkama prednosti (18:20) vstopili gosti. Z dvema zaporednima asoma izkušenega Šmitrana so gosti pobegnili na 20:24, Detela pa je z blokom postavil končnih 1:3 za Panvito.