Močno okrnjena zasedba starejših dečkov je v soboto, 22. 4. 2017, v telovadnici OŠ Leona Štuklja v Mariboru poizkušala doseči nemogoče – priti na zaključni turnir četverice.

Krka je že z uvrstitvijo v A ligo ter nato s senzacionalno zmago v Logatcu proti domači neporaženi ekipi močno presegla cilje nove generacije starejših dečkov.

Na polfinalnem turnirju v Maribor je imela ekipa Krke v primerjavi z ostalimi sodelujočimi ekipami po rednem delu državnega prvenstva v A ligi najmanj zmag: Krka je imela 4 zmage, Žužemberk 6 zmag, Braslovče osem zmag in Maribor vseh 10 zmag. Krka prav tako na turnirju ni imela prvega srednjega blokerja, tretjega srednjega blokerja, rezervnega organizatorja igre, rezervnega sprejemalca in še prvega libera.

Po taktičnem porazu v prvi tekmi, ko se je Krka pomerila z domačo ekipo Maribor SGD Strdin, ki v A ligi ni izgubila niti niza, in kjer je trener Krke Andrej Prah dal priložnost igralcem, ki so letos zelo malo igrali ali pa niti niso igrali – Kristjan Juršič, Jan Zupančič, Jan Udovič, Timotej Pavlič in Jošt Brulc, se je Krka v svojem drugem nastopu turnirja odločno spustila v boj z vrstniki iz Braslovč. Kljub dobri igri z majhnim številom neizsiljenih napak Jureta Vidmarja, Jake Petkovića, Aljaža Finka, Tima Peterlina, Jake Pavlina in Davida Cimermančiča, je morala šesterka Krke športno priznati, da so Braslovčani prikazali nekoliko več odbojkarskega znanja. Oba niza sta se končala tesno – prvi na 21. točki, drugi pa po pravi končniški drami na razliko na 24. točki.

Prijetno so presenetili Žužemberčani, ki so poleg lastnih odbojkarskih mojstrovin na turnirju pokazali tudi veliko mero ekipnega sodelovanja in nepopustljivosti od prve do zadnje točke vsake tekme. Za takšno delovanje pa so si kar sami vzeli nagrado v obliki dveh tesnih zmag proti Braslovčam in senzacionalno proti Mariboru.

Poleg Žužemberčanov so se na »final 4«, ki bo že 6. 5. 2017, uvrstili še Maribor, Brezovica in Logatec.

Krka pa bo istega dne, torej 6. 5. 2017, odigrala še turnir za 5. do 8. mesto z ekipami iz Braslovč, Hoč in Panvite Pomgrad iz Murske Sobote.

Podrobnosti s turnirja so na voljo na povezavi.

MOK